Generelt

Det er utallige mennesker som har prøvd flere og ulike slankekurer - oftest resultatløst over tid. Det som faktisk skjer ved rask vektreduksjon - er at forbrenningen settes på sparebluss og du mister muskelmasse. Når du begynner å spise igjen som før slankekuren - vil du øke i vekt fordi du legger på deg fettvev og ikke muskelvev. Gjør man dette gjentagende ganger - såkalt jo-jo slanking - vil dette kunne gi varig nedsatt forbrenning.

Vårt mål er at fokuset bør endres - slik at man ser på livsstilsendring i et livstidsperspektiv. Du bør gjøre forandringer over tid som du kan leve med og som passer deg og din hverdag - og som blir varig. Ofte er det snakk om små justeringer i hverdagen - som over tid - vil føre vekten i riktig retning!

Der er tre områder du må konsentrere deg om hvis du vil gå ned i vekt:

  • Fysisk aktivitet / trening
  • Riktig kosthold
  • Mental innstilling

Se for deg en lang trapp. Denne trappen skal ikke bestiges med en gang - men du skal ta ett steg om gangen - endring av vaner tar nemlig tid. Både hodet og kroppen trenger å tilpasse seg de nye endringene og den nye vekten.

Det er viktig at du reflekterer over dine motiver for å gå ned i vekt - slik at du kan sette deg klare og realistiske mål! Den største feilen vi ofte gjør - er å sette for høye mål med for kort tidsperspektiv.

Husk at :

  • Alt er lov - men ikke hver dag!
  • Det er forskjell på hverdag og helg!
  • Påsken varer ikke helt til sommeren og julen varer ikke helt til påske!